
Yaz dönemlerinde meydana gelen aşırı sıcaklık terlemeye neden olur. Bu terleme sonucunda özellikle koltuk altı bölgesinin havasız kalır ve koltuk altı bölgesinin kararmasına neden olur. Koltuk altlarının kararmasına neden olabilecek diğer durumlar ise:
- Jiletler derilerin üst kısımlarında hasar bırakır bu durum da koltukların kararmasına neden olabilir.
- Koltuk altlarına uygulanan aşırı sıcak ağda da koltuk altlarının kararmasına da neden olabilir.
- Koltuk altlarına sıkılan deodarant kullanımları da koltuk altlarını karartabilecek seviyededir.
- Hamilelik dönemlerinde meydana gelen hormon değişiklikleri de koltuk altlarının kararmasına neden olabilir.
Koltuk altı kararma durumu özellikle kadınların en nefret ettiği durumların başında gelmektedir. Koltuk altında meydana gelen kararmaları geçirmek için ilk olarak kararmalara neden olan durumları bulmak ve bu etkenleri ortadan kaldırmak gerekmektedir. Bitkisel ilaçların yanı sıra lazer tedavileri de koltuk altlarında meydana gelen kararmaları ortadan kaldırmaktadır. Koltuk altındaki kararmaları limon ve tuzu karıştırarak koltuk altı bölgesine sürmek gerekir. Bunların yanı sıra pirinç, salatalık ya da patates kullanarak da koltuk altında meydana gelen kararmaları ortadan kaldırabilirsiniz. Limon ve tuz karışımını kullanmak kararmaları ortadan kaldırırken aynı zaman da tüylerin normalden daha yavaş şekilde uzaması amacıyla da tercih edilerek kullanılmaktadır.
Rendelenen patates ve salatalığı temiz bir bez içine koyduktan sonra suyunu çıkarın. Ortaya çıkan suyu pamuk yardımıyla koltuk altı bölgenize uygulayın. Bir diğer uygulama yöntemiyse pirinci suda beklettikten sonra ortaya çıkan sıvıyı koltuk altı bölgesine pamuk kullanarak uygulamaktır. Bu sayede pirinçten elde edilen suyu hem lekeleri ortadan kaldırmak hem de koltuk altındaki kararmayı yok etmek için kullanabilirsiniz. Günümüzde en fazla uygulanan yöntemler bunlardır.
Koltuk Altı Kararması Engellenebilir Mi?
Koltuk altında meydana gelen kararmalar bireylere göre değişiklik gösterse de kararmaların önüne geçmek mümkündür. Bu durumda ilk olarak bireylerin koltuk altlarının kararmalarına neden olan etkenin belirlenmesi gerekir. Bu sayede koltuk altlarının kararmasına neden olabilecek etken belirlenmiş olur. Ancak bu durum hormonların değişikliği ya da farklı hastalıklar sonucunda ise yapılması gereken en önemli konu alanında uzman bir doktora gidilmesidir.
Ağda sonrası ya da terleme sonucunda koltuk altında kararmalar mevcut ise ağda yapmamak ya da yaparken daha dikkatli olmak gerekmektedir. Ancak koltuk altında kararma durumları yok ancak kararmaların önüne geçmek istiyorsanız yapmanız gereken en önemli konu güneşe çıkmadan önce ilk olarak koltuk altı bölgenize güneş kremini sürmek gerekir. Bunun yanı sıra jiletleri koltuk altında kullanma sırasında kılların çıkış yönüne doğru jileti dikkatlice uygulamak gerekmektedir.
Koltuk Altı Kararması İçin Ne Kullanılmalıdır?
Koltuk altı kararmalarına karlı evde bulunan malzemeler ile müdahale etmek te mümkündür. Ancak ev dışında ya da özel olarak üretimi gerçekleştirilen kremleri de kullanmak koltuk altı kararmalara karşı etkili yöntemler arasındadır. Eczane ya da aktarlar tarafından koltuk altı kararmalarına karşı satılan kremleri satın alarak kullanabilirsiniz. Koltuk altında meydana gelen kararmalara karşı farklı yöntemler tercih edilse de dikkat edilecek en önemli nokta bunun uzun süreler boyunca yapılmasının gerektiğidir. İstikrarlı şekilde uygulanan bu yöntemleri kullanarak koltuk altlarındaki kararmaları ortadan kaldırabilirsiniz.
Koltuk Altı Nasıl Beyazlar?
Günümüzde kadınlar tarafından en fazla merak edilen konulardan bir tanesi koltuk altlarında meydana gelen kararmaları nasıl ortadan kaldıracaklarıdır. Koltuk altının kararmasına neden olan etkeni bulmak koltuk altını beyazlatmanın en önemli başlangıcıdır. Bunun nedeni koltuk altını karartacak durumları engellemek koltuk altındaki beyazlığın uzun süre kalmasını ve tekrar kararmasının önüne geçmek için en önemli etkendir.
Koltuk altını beyazlatmak isteyenlerin tercih edebileceği ilk yöntem ise karbonat ve limon suyu karıştırarak pamuk yardımıyla koltuk altlarına uygulamaktır. Günümüzde klinik yöntemler incelendiğinde ise genellikle kimyasal peeling tedavileri ile beyazlatma işlemleri de yapılmaktadır. Uygulanan bu peelingler koltuk altında bulunan kararmış derilerin soyulmasını sağlayarak alt tabakada bulunan yeni beyaz derilerin ortaya çıkarılması işlemidir. Günümüzde krem ya da farklı klinik yöntemler kullanılarak da koltuk altlarını beyazlatmak mümkündür.
Koltuk Altı Kararmalarında Bitkisel Yöntemler Kullanılmalı Mı?
Geçmiş dönemlerden günümüze kadar bitkisel yöntemler kullanılarak koltuk altlarında meydana gelen kararmaları ortadan kaldırmak mümkündür. Ancak bitkisel yöntemler bireylere göre değişiklik gösterebilen bir durumdur. Günümüzde teknolojik yöntemlerin temelinde bitkisel yöntemler yatarken aktif olarak bitkisel tedaviler de sıklıkla kullanılmaktadır. Bunlar arasında en aktif şekilde kullanılan yöntemlerin bir tanesi pirincin suda bekletilmesi sonucunda ortaya çıkan suyun pamuk kullanılarak koltuk altı bölgesine uygulanma yöntemidir. Bir diğer bitkisel yöntemse salata ve patatesi haşladıktan sonra ortaya çıkan bu suyun koltuk altına pamuk yardımıyla sürülerek masaj yapılmasıdır.
Koltuk altında meydana gelen kararmaları ortadan kaldırmak için patatesi rendeledikten sonra ortaya çıkan suyu koltuk altına uygulamaktır. Bir diğer yöntem salatalıkları dilimledikten sonra salatalık parçalarını koltuk altına koyarak 10 dakika bekletmek. 10 dakika koltuk altında bekleyen salatalıklar beyazlama etkisini gösterecektir. Bitkisel yöntemlerden bir diğeri ise çay ağacı yağını kullanmaktır. Bir sürahinin içine 1 bardak su ve 5 damla çay ağacı yağını atın ve çalkalayın. Ortaya çıkan bu karşımı duş sonrasında koltuk altı bölgesine uygulayın. Bu bitkisel yöntemleri koltuk altı bölgesine kullanmadan önce herhangi bir alerjik reaksiyon olup olmadığını doktorlara giderek öğrenebilirsiniz. Bitkisel yöntemlerin bireylere göre değişiklik gösterdiğinin altını çizelim.
Koltuk Altı Kararması Hastalık Mı?
Farklı nedenlerden dolayı koltuk altlarında kararmalar mevcuttur. Bu durum bazılarında genetik olsa da bazı durumlarda deriler nedeniyle kararmalara neden olur. Koltuk altında meydana gelen kararmalar her bireyin başına gelebilecek bir durumdur. Özellikle kullanılan kozmetik ürünleri ve derilerin tipleri kararmalara neden olabilir. Sıcak ağda uygulamaları ya da yanlış jilet kullanımları kararmaları tetikleyebileceği için koltuk altında gelen kararmaların bir hastalık olduğunu söylemek yanlış olacaktır. Öyle ki meydana gelen kararmaların bilinçli ya da bilinçsiz şekilde kullanım ya da oluşum nedeniyle olması hastalık olmasını engellemektedir.